26 kunsttafeltjes van Overijsselse kunstenaars voor jonge Mantelzorgers

RTV-Oost – maandag 5 maart 2018 | 
De 26 unieke kunsttafeltjes zijn gemaakt voor jonge mantelzorgers. Door de tafeltjes te verkopen is er geld om voor deze groep kinderen een dag ‘zonder zorgen’ te organiseren.

Kunstenaars uit Overijssel
De tafels zijn gemaakt door cliënten van Humanitas Onder Dak. Het zijn betonnen tafeltjes met een draadstaalconstructie. Henk Lassche is door mensen van de Rotaryclub gevraagd 26 kunstschilders te benaderen.

Het zijn gerenommeerde kunstenaars uit Twente/Overijssel die van deze tafeltjes een kunstwerk hebben gemaakt. Onder deze kunstenaars bevinden zich ook twee erkende kunstenaars die momenteel cliënt zijn van Humanitas Onder Dak.

Lassche koos juist kunstschilders die in Overijssel wonen om te laten zien hoe verschillend de schilders in de regio zijn en hoe zij werken. De speciale kunsttafels staan nu opgesteld in het Rijksmuseum Twente, steeds samen met een ander, meer regulier, werk van de kunstenaar. Een inspiratiestuk, als het ware. Over een maand worden de tafeltjes geveild.

De opbrengst
De club organiseert met de opbrengst binnenkort een Day of Dreams voor de jonge mantelzorgers. Het zijn jonge mensen die in een gezin leven waarin ze zorg hebben voor een familielid, omdat die ziek is, verslaafd of verstandelijk beperkt. Tijdens de Day of Dreams kunnen de jonge mantelzorgers zijn zoals bij hun leeftijd past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *